inschrijvingen

Inschrijven

Welkom in het THHI, eerst de mens, dan de leerling. 
Heb je vragen over hoe je je kunt inschrijven, volg dan de onderstaande stappen.

Stap 1 Studiekeuze

Informeer jezelf grondig voor je een studiekeuze maakt. 

Welke studierichting boeit je? Soms weten leerlingen dit zonder al te veel problemen. Ze weten hoe ze graag hun vrije tijd opvullen en hun hobby’s kunnen voldoende aanwijzingen bevatten. Soms ligt het heel wat moeilijker en dan kun het handig zijn om extra info te verzamelen. Praat met familie, vrienden en kennissen en ga te rade bij mensen die met het onderwijs verbonden zijn zoals leerkrachten en het CLB. Ook de website www.onderwijskiezer.be kan heel wat nuttige informatie opleveren. 
 

Stap 2 Schoolkeuze

Nadat je voor jezelf de juiste studiekeuze gemaakt hebt, kies je voor de meest geschikte school. Factoren zoals nabijheid en verbinding met het openbaar vervoer zijn daarbij belangrijk, maar ook is het goed om na te gaan of je terechtkomt in een school die bij je past. Breng een bezoek aan de website en facebook van de school. Neem het schoolreglement door. Beter nog: bezoek je toekomstige school en spreek personeel en leerlingen aan. 

De school bezoeken kan tijdens infosessies, de opendeurdag of op afspraak. 

Voor de nieuwe middenschool raadpleeg de site: samen durven groeien!
 

Stap 3 Inschrijven

Eens je de keuzes gemaakt hebt, volgt de echte inschrijving. Inschrijven kun je vanaf de eerste schooldag in maart voor het eerste leerjaar en voor de eerste schooldag na de paasvakantie voor alle leerjaren. 

Opgelet want in bepaalde studierichtingen is er door omstandigheden (infrastructuur, klasgrootte …) een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Informeer je hierover. 
Inschrijven kan je steeds doen tijdens de gewone schooldagen. Verder geldt de volgende regeling: 

  • tijdens de inschrijfdag voor het eerste leerjaar op 27 april van 10 u. tot 13 u.
  • Tijdens de opendeurdag op 26 mei van 10 u. tot 18 u.
  • van 1 juli tot en met 4 juli van 9 u. tot 12 u. 
  • van 16 augustus tot en met 31 augustus van 9 u. tot 12 u., ook op zaterdag
  • tijdens de inschrijfavond op maandag 22 augustus van 18 u. tot 20 u. 

 


Praktisch

Om je in te schrijven, breng je je identiteitskaart mee en je schooldiploma. Ook belangrijk, en nuttig als bijkomende info, is het voorgaande rapport. 

Leerlingen die uit de basisschool komen brengen hun getuigschrift mee of hun bewijs van het gevolgde leerjaar. Deze leerlingen hebben normaal ook een Baso-fiche waarop waardevolle informatie staat die de integratie in de school versnelt en ondersteunt. 
 
 

Herinschrijving

Je bent automatisch ingeschreven voor de hele looptijd van je opleiding. Deze inschrijving eindigt als je uitgeschreven bent of definitief geweigerd wordt. Ieder jaar wordt er wel van je verwacht dat je vóór 5 juli herinschrijft.
 
 

Veranderen van studierichting

Wie van studierichting wenst te veranderen, wendt zich altijd tot de pedagogisch directeur en de begeleiding. Zo word je op de juiste manier geïnformeerd over de mogelijkheden je hebt en de stappen die je moet nemen. 

Wens je tijdens het schooljaar van richting te veranderen, houd er rekening mee dat veranderen na 15 januari in principe niet meer kan. 

 

Voor de uitgebreide uitleg omtrent inschrijvingen kun je terecht in ons schoolreglement.